Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Εγκληματική προώθηση του ναρκωτικού Εκστασι από Ψυχιάτρους

Η εγκληματική πρακτική Ψυχιάτρων - Ψυχοφαρμακοβιομηχανιών φαίνεται πως δεν έχει κανένα όριο και η προσπάθειά τους να μετατρέψουν τον πληθυσμό της γής σε απόλυτα υποταγμένους και εξαρτημένους ναρκωμανείς δε σταματά πουθενά.  Διαβάστε στη συνέχεια το πλήρες άρθρο από το Αθηναικό και Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων. 
Σημείωση: Παρατηρήστε με πόση περηφάνια οι ψυχίατροι αναφέρουν ότι αυτοί οι ίδιοι είναι εκείνοι που εισήγαγαν το ναρκωτικό Εκστασι στην κοινωνία με τις γνωστές πια καταστροφικές του συνέπειες στη νεολαία. "Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η ουσία MDMA, πριν ονομαστεί "Έκστασι" και χρησιμοποιηθεί ευρέως από τους νέους ως ναρκωτικό, είχε δοκιμαστεί ήδη από εκατοντάδες ψυχίατρους και ψυχοθεραπευτές σε όλο τον κόσμο, ως υποβοηθητικό μέσο στην θεραπεία ασθενών."


Το χάπι "Έκστασι" μπορεί να αξιοποιηθεί και ως φάρμακο ψυχοθεραπείας, σύμφωνα με νέα έρευνα. (ANA)

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια ωφέλιμη χρήση του ψυχεδελικού ναρκωτικού "Έκστασι" στην ψυχιατρική, ιδίως για την ψυχοθεραπεία ασθενών που υποφέρουν από διαταραχή μετα-τραυματικού στρες. Μια μικρής κλίμακας δοκιμή σε 20 άτομα έδειξε ότι το ναρκωτικό-φάρμακο είναι ασφαλές και φαίνεται να βελτιώνει σημαντικά τα αποτελέσματα της ψυχοθεραπείας. Οι αμερικανοί ερευνητές πήραν την άδεια να κάνουν μεγαλύτερες δοκιμές σε βετεράνους του αμερικανικού στρατού.

Το "Έκστασι" (γνωστό ιατρικά ως MDMA) πιστεύεται ότι μειώνει το φόβο, επιτρέποντας στους ασθενείς, που είναι συναισθηματικά πληγωμένοι και "κλειστοί", να ωφεληθούν καλύτερα από την ψυχοθεραπεία με το γιατρό τους. Η έρευνα, υπό τον ψυχίατρο Μάικλ Μιτόφερ, παρουσιάστηκε στο "Journal of Psychopharmacology" (Περιοδικό Ψυχοφαρμακολογίας), σύμφωνα με το ΒΒC. Οι κλινικές δοκιμές εξαίρεσαν άτομα με ιστορικό ψύχωσης ή εθισμού σε ναρκωτικά και συμπεριέλαβαν μόνο ασθενείς με μετα-τραυματική ψυχική διαταραχή. Δεν αναφέρθηκαν παρενέργειες από την χρήση του φαρμάκου-ναρκωτικού, η έρευνα του οποίου χρηματοδοτήθηκε από την Πολυεπιστημονική Ένωση για τις Ψυχεδελικές Μελέτες. Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η ουσία MDMA, πριν ονομαστεί "Έκστασι" και χρησιμοποιηθεί ευρέως από τους νέους ως ναρκωτικό, είχε δοκιμαστεί ήδη από εκατοντάδες ψυχίατρους και ψυχοθεραπευτές σε όλο τον κόσμο, ως υποβοηθητικό μέσο στην θεραπεία ασθενών.
Ο δρ Μιτόφερ τόνισε ότι η MDMA "φαίνεται να φέρνει τους ανθρώπους στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για ψυχοθεραπεία, βοηθώντας τους να επεξεργαστούν το τραύμα τους και να μην κατακλυσθούν από τα (αρνητικά) συναισθήματά τους".

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: