Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ADHD - Στιγματίζοντας υγιή παιδιά ως "ψυχικά άρρωστα"


4.5 εκατ. παιδιά με διάγνωση ADHD και σε επικίνδυνα ψυχοφάρμακα

Η ADHD (Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα ) είναι μια πλαστή ψυχική "διαταραχή" βασισμένη μόνο σε μια λίστα συμπεριφορών. Αν και ΔΕΝ υπάρχουν καθόλου ιατρικές  εξετάσεις που θα μπορούσαν να αποδείξεουν ότι οποιοδήποτε παιδί έχει ADHD, περισσότερα από 4.5 εκατομμύρια παιδιά έχουν διαγνωσθεί και τους έχουν χορηγηθεί ψυχοφάρμακα όπως τα Ritalin, Adderall και Concerta, τα οποία ο Αμερικάνικος Οργανισμός Φαρμάκων τοποθετεί στην ίδια κατηγορία ιδιαίτερα εθιστικών φαρμάκων με την κοκαίνη, τη μορφίνη και το όπιο.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (Center for Disease Control), τα αγόρια είναι πολύ πιο πιθανό να διαγνωστούν με "ADHD" παρά τα κορίτσια. Η "λίστα ελέγχου" για την ADHD θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κάθε φυσιολογικό παιδί και κυριολεκτικά περιλαμβάνει τέτοια γελοία κριτήρια όπως "τρέχει ή σκαρφαλώνει υπερβολικά σε καταστάσεις όπου δεν είναι πρέπον"  (μιλάμε για ΠΑΙΔΙΑ εδώ ... σωστά;) συχνά βρίσκονται "σε κίνηση", "δρουν σαν να ωθούνται από μηχανή", "απαντούν στον δάσκαλο χωρίς να περιμένουν τη σειρά τους ή χωρίς να ερωτηθούν", "η προσοχή τους διασπάται εύκολα", " χάνουν μολύβια ή παιγνίδια" "συχνά δε φαίνονται να ακούν".

Για να είμαστε ξεκάθαροι — αυτά είναι ΟΛΑ όσα χρειάζονται για να διαγνώσεις ότι ένα παιδί έχει μια "ψυχική διαταραχή" την ADHD. Μια λίστα συμπεριφορών. Οι παραπάνω συμπεριφορές είναι παρμένες κατευθείαν από το διαγνωστικό εγχειρίδιο των ψυχιάτρων, το DSM, την ψυχιατρική βίβλο χρεώσεων. Δεν υπάρχει κανένα ιατρικό η επιστημονικό τεστ το οποίο να γίνεται μετέπειτα ώστε να επιβεβαιώσει αυτήν την διάγνωση - απλά γιατί δεν υπάρχει κανένα. Ετσι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος που γίνεται η διάγνωση σε ένα παιδί είναι απλά βασιμένος στη λίστα. Αυτό είναι όλο. Δεν υπάρχουν καθόλου εξετάσεις αίματος, τομογραφίες εγκεφάλου, εξετάσεις χημικής ανισορροπίας, ακτινογραφίες, ή "γενετικοί" παράγοντες για να αποδείξουν ότι οποιοδήποτε παιδί έχει μια ψυχική "ασθένεια" που ονομάζεται ADHD. Πρόκειται απλά για μια λίστα παιδικών συμπεριφορών που οι ψυχίατροι  συνέταξαν όπως-όπως, την επανασυσκέυασαν ως μια ψυχική διαταραχή και το αποτέλεσμα είναι μια αυτοκρατορία πολλών δισεκατομμυρίων - η βιομηχανία στιγματισμού και χορήγησης ψυχοφαρμάκων σε παιδιά.

Διαβάστε: Η Απάτη του ADHD και το Χημικό Ολοκαύτωμα σε Βάρος μιας Γενιάς Παιδιών
Δείτε επίσης :Τα δέκα πιο επικίνδυνα ψυχοφάρμακα
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε http://www.cchrint.org/psychiatric-disorders/

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον 9 χρονο skater, Logan Cogswell
Film credit: Austin Dodson
Πηγή : CCHRInt

Δεν υπάρχουν σχόλια: