Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Σοκαριστική αύξηση ψυχοφαρμάκων - Ν. Ζηλανδία

Η τρομακτική αύξηση στη χορήγηση ψυχοφαρμάκων με τις ολέθριες παρενέργειές τους δεν μπορεί άλλο να αποκρυβεί και αρχίζει να επισημαίνεται σε έρευνες των ΜΜΕ. Η παρακάτω αναφορά από τη Ν. Ζηλανδία είναι ενδεικτική. (CCHR Ελλάδος) 


Της Brook Sabin
Κανάλι 3news/ Ν. Ζηλανδία

Υπάρχουν πολλές φωνές που ζητούν μια μεγάλη έρευνα στην αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας στη Νέα Ζηλανδία. Μετά την αποκάλυψη του καναλιού 3news για μεγάλες αυξήσεις στα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Περίπου το 10 % του πληθυσμού πήρε φάρμακα για ψυχικές ασθένειες τον περασμένο χρόνο, ένας αριθμός που δείχνει, όπως λένε πολλοί,  ότι το σύστημα έχει εστιασθεί υπερβολικά στα ψυχοφάρμακα.

Η Κιμ Νιούτον υπέφερε από κατάθλιψη για περισσότερα από 20 χρόνια. Ζύγιζε 120 κιλά και είχε χρησιμοποιήσει πέντε διαφορετικούς τύπους αντικαταθλιπτικών τα οποία είχαν τρομακτικές παρενέργειες. 

"Ήμουνα ξαπλωμένη στο κρεβάτι και απλά δεν είχα καθόλου ενέργεια και σωματικά και ψυχικά» λέει η κυρία Νιούτον.

Σε πλήρες αδιέξοδο ανακάλυψε ότι είχε μια σοβαρή ανεπάρκεια σε βιταμίνες και μεταλλικά άλατα. Έτσι άλλαξε εντελώς τη δίαιτά της με αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

«Μπορώ να ζήσω τώρα, μπορώ να απολαύσω τη ζωή μου- έχω ένα μέλλον. Αυτό μου έσωσε τη ζωή.»

Απρόθυμη να χρησιμοποιήσει φαρμακευτική θεραπεία ξανά, είναι τρομοκρατημένη με τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από τo 3news.

Το περασμένο χρόνο χορηγήθηκαν 1.2 εκατομμύρια συνταγές σε περίπου 400.000 ξεχωριστά άτομα. Και όπως αποκαλύφθηκε από το 3news χθές το βράδυ, 80.000 άνθρωποι χρησιμοποιούν πανίσχυρα αντιψυχωσικά.

«Η έμφαση δείχνει να είναι στη συνταγογράφηση φαρμάκων» λέει η Τζούντι Κλέμεντς, πρόεδρος του Ιδρύματος για την Ψυχική Υγεία. Ο υπέρμαχος ψυχικής υγείας, Κλάιβ Πλάνκετ, λέει ότι «τα φάρμακα είναι πιθανά η εύκολη επιλογή – ειδικά όταν για πολλούς ανθρώπους η εξέταση από τον ειδικό διαρκεί 15 λεπτά.»

Αναφέρει το παράδειγμα ενός Ινδιάνου στο οποίο συνταγογραφήθηκαν πανίσχυρα ψυχοφάρμακα επειδή έδειχνε θλιμμένος αλλά και επιθετικός την ώρα του φαγητού. «Αφού περάσαμε μια μέρα μαζί του, ανακαλύψαμε ότι αντιμετώπιζε μια τραγωδία στη ζωή του, δεν μπορούσε να μιλήσει αγγλικά και ήταν ενάντια στη θρησκεία του να φάει κρέας, έτσι εκνευρίστηκε," λέει ο κύριος Πλάνκετ» «Του έγραψαν αντιψυχωσικά – χωρίς στην πραγματικότητα να τα χρειάζεται.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: