Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ


Η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΝΕΙ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ - ΣΤΟ ΛΙΚΝΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΗΘΙΚΗ

ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ!

ΑΘΗΝΑ: Χιλιάδες πολίτες άκουσαν τις φωνές διαμαρτυρίας των υποστηρικτών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο κέντρο της Αθήνας, εναντίον στις βαρβαρότητες των ψυχιάτρων.

Η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Citizens Commission on Human Rights, CCHR) μαζί με υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ουγκαρία, Δανία, Σλοβακία και το Ισραήλ, πραγματοποίησαν πορεία το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009. Ξεκίνησαν από την πλατεία Συντάγματος με προορισμό το ξενοδοχείο Χίλτον όπου και πραγματοποιείται το παγκόσμιο συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την Πνευματική Υγεία.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον των ηλεκτροσόκ, του στιγματισμού και της χορήγησης φαρμάκων στα παιδιά καθώς επίσης και του ακούσιου εγκλεισμού.

Αντίθετα με τον όρκο στον Ιπποκράτη «Πάνω από όλα, να μην κάνεις κακό», ο οποίος για πάνω από δυο χιλιάδες χρόνια έχει βάλει τους κανόνες ηθικής για εκατομμύρια γιατρούς σε όλο τον κόσμο, πόσο μάλλον για την ψυχιατρική - ο καθηγητής Μοχάμεντ Αμπού Σάλε στην διάρκεια της διάλεξής του σχετικά με την ηθική της ψυχιατρικής, παρουσίασε πώς καταστροφικές μέθοδες όπως θεραπεία με ηλεκτροσόκ χωρίς αναισθησία είναι ευρέως διαδεδομένες στις ψυχιατρικές πρακτικές. Ο καθηγητής δεν το θεωρεί επιβεβλημένο να ερωτηθεί ο ασθενής πριν του δοθεί το ηλεκτροσόκ επειδή αυτοί που έχουν ονομαστεί ψυχικά ασθενείς δεν είναι ίσοι με τα άλλα ανθρώπινα όντα.

Στην χώρα όπου ο Περικλής όρισε την δημοκρατία και η οποία έχει γίνει παράδειγμα για τον πολιτισμένο κόσμο, ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την Πνευματική Υγεία, καθηγητής κος Χριστοδούλου, υποστηρίζει : "Ότι ο ψυχίατρος πρέπει να αποφασίσει αν ένα άτομο θα χάσει τα συνταγματικά του δικαιώματα και την ελευθερία του ή όχι."

Σε όλη την Ευρώπη σε όλο και περισσότερα παιδιά χορηγούνται ψυχιατρικά φάρμακα, πολλά εκ των οποίων αλλοιώνουν τον νου και την συμπεριφορά τους. Σε κάποιες χώρες η αύξηση είναι 1000% τα τελευταία 5-7 χρόνια. Αυτή η αύξηση απειλεί και την Ελλάδα.

Με βάση ποσοστά που παρουσιάζονται σε ψυχιατρικές μελέτες, θα μπορούσε να ειπωθεί για 8.000-9.000 παιδιά στην Ελλάδα ότι έχουν διανοητικές διαταραχές, για τις οποίες συνταγογραφούνται φάρμακα και ακόμα σχεδόν 50.000 παιδιά και έφηβοι είναι επίσης υποψήφιοι να μπουν σ’ αυτή την κατηγορία.

Οι διαδηλωτές μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα καλώντας τους πολίτες στην έκθεση «Ψυχιατρική: Mια βιομηχανία Θανάτου» η οποία βρίσκεται στην «Τεχνόπολις», στο Γκάζι. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή ως την Κυριακή το βράδυ.

Υπάρχουν διαθέσιμα έντυπα σχετικά με την Ψυχιατρική καθώς και ντοκιμαντέρ σχετικά με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.




Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: