Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Κραυγές βοήθειας, καταναγκαστική χορήγηση ψυχοφαρμάκων

Καταγγελία, προειδοποίηση και έκκληση για βοήθεια. Δημοσιεύουμε την καταγγελία ενός συνανθρώπου μας για την καταναγκαστική χορήγηση επικίνδυνων ψυχοφαρμάκων.  
drugs“Κάπου έξι χρόνια πριν, όταν έπαιρνα θεραπεία με αντικαταθλιπτικά, πήρα την βέβαιη απόφαση να αυτοκτονήσω. Ήταν η κλασική περίπτωση όπου έχεις αυξημένη αυτοπεποίθηση και νομίζεις ότι αυτό που θες να κάνεις είναι το σωστό. Δεν τα κατάφερα ευτυχώς/για να μπορώ να το πω και σε άλλους/ (πρώτα με όπλο και μετά με χάπια), και από τότε έπαιρνα την κλασική θεραπεία αντικαταθλιπτικών και σταθεροποιητικών ( Efexor & Trileptal).
Δεν το είχα καταλάβει ότι τα αντικαταθλιπτικά ήταν ένας σοβαρός λόγος που με ώθησε στην απόφαση μου τότε, πριν 6 χρόνια, το 2004, μέχρι πριν καμία 15αρια μέρες. Μόλις το αντιλήφτηκα νευρίασα, και σταμάτησα την παρούσα θεραπεία. Λίγο τρέμουλο και ρίγος στις πρώτες 5-6 μέρες και μετά όλα εντάξει. Μόλις το έμαθαν αυτό όμως οι γονείς μου, ( είμαι 25 χρονών) πανικοβλήθηκαν και με έστειλαν σε έναν άλλο πουλημένο στα φάρμακα γιατρό ( Ίσως/μάλλον εν αγνοία τους) που μου είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάρω Zybraxa. Φυσικά εγώ αρνήθηκα, και πάνω στις επανωτές αρνήσεις μου (να μην πω προς το παρόν την γελοία και απάνθρωπη διαδικασία που ακολουθήθηκε) έβγαλαν δικαστικό ένταλμα, να «νοσηλευτώ» στο ψυχιατρείο ………………, Λευκωσία, Κύπρος. Εδώ μου δίνουν το Zybraxa με το ζόρι και αλλά κατασταλτικά. Αν δεν το καταπιώ μόνος μου, τότε έχει ένεση. Μια άθλια ένεση που σε μαστουρώνει 3ς μέρες και δεν μπορείς να μιλήσεις καλά. Τώρα με μετάφεραν από τον θάλαμο 23 στον 37 όπου είναι πιο καλά αλλά είναι πάλι μια φυλακή όπου καταπατιούνται τα κυριότερα ανθρώπινα μου δικαιώματα.
Παιδιά σας παρακαλώ, είστε η μόνη μου ελπίδα, ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΞΑ ΚΑΝΕΝΑ, ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΩ ΚΑΝΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΟ. σε δικηγόρο δεν έχω πρόσβαση ούτε χρήματα να δώσω.
Τηλεφωνήστε του θαλάμου είναι το ………… και ζητήσετε με έστω για να μου πείτε μια ανθρώπινη κουβέντα. Ονομάζομαι Ν.Π. Το κανονικό μου κινητό είναι ………………. αλλά δεν δικαιούμαι να το χρησιμοποιώ όπως και το ιντερνέτ. Σήμερα είμαι με ολιγόωρη άδεια και βρίσκω ιντερνέτ από τα Sturbucks.”
Σημείωση CCHR GREECE: Τα στοιχεία του συγκεκριμένου συνανθρώπου μας είναι στη διάθεση της επιτροπής και μπορούν να δοθούν σε όποιον επιθυμεί και μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτόν. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο cchrgr@gmail.com και να τα έχετε.  
Το ότι το effexor συνδέεται με τις αυτοκτονίες είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια:
“Τον περασμένο Μάρτιο, το FDA στις ΕΠΑ συνέστησε να μπει εμφανής προειδοποίηση ότι η χρήση των νεότερων αντικαταθλιπτικών (SSRIs) στα παιδιά «μπορεί» να εντείνει την αυτοκτονική συμπεριφορά σε παιδιά και εφήβους, ύστερα από μια δημόσια ακροαματική διαδικασία, όπου πολλά μέλη οικογενειών και παθόντες έδωσαν μαρτυρίες για αυτοκτονική και βίαιη συμπεριφορά από άτομα που έπαιρναν αυτά τα φάρμακα. Η προειδοποίηση αφορά φάρμακα όπως το Prosac, το Remeron, το Zoloft, το Effexor, το Paxil, το Celexa, το Luvox κλπ. Σύμφωνα με μια επιπρόσθετη προειδοποίηση του FDA,  ορισμένες συμπεριφορές είναι γνωστό ότι συνδέονται με αυτά τα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένου του άγχους, της διέγερσης, των κρίσεων πανικού, της αϋπνίας, της εχθρότητας, της παρορμητικότητας, της ευερεθιστότητας, της ακαθησίας, της υπομανίας και της μανίας .Τα ερευνητικά δεδομένα, ωστόσο, που είχε το FDA στη διάθεσή του, επέβαλλαν μια πιο απαγορευτική απόφαση. (26)“ (Θ. Μεγαλοοικονόμου, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ.)
Διαβάστε επίσης το άρθρο για “Τα δέκα πιο επικίνδυνα ψυχοφάρμακα- Επιστημονική μελέτη καταδεικνύει τα κορυφαία 10 ψυχοφάρμακα που προκαλούν στους λήπτες τους βίαιη συμπεριφορά.”

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Eimai o N.Π. o opoios egrapse to parapanw parapono. Sunergastiga me tous yhxiatrous sto yhxiatrio, pairnontas ta farmaka tous Statheropoihtika kai Zybraxa, sxedon stis megistes posothtes. Meta apo ena mhna eimai spiti upo parakolouthish. an pesh upo thn antilipsh tous (apo tous goneis mou kurios) oti den pairnw ta farmaka mou, tote exei to dikeoma kai to entalma h astinomia na me sulavei kai na me valei pali sto 23. Den einai zoh auth. Den uparxei eleutheria boulishs opos mas thn edose o theos.