Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Λεχαινά: «Τίποτα δεν άλλαξε στο κολαστήριο»

Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010 
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Παιδάκια δεμένα με ιμάντες πάνω σε κρεβάτια κοιμούνται επί ώρες υπό την επήρεια κατασταλτικών φαρμάκων.

Εικόνες ανείπωτης ντροπής και προβληματισμού για την πολιτισμένη κοινωνία του 2010 και για τις υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας. Εικόνες που αποδεικνύουν για πολλοστή φορά την υποκριτική στάση της Πολιτείας απέναντι στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και στην πολυσυζητημένη τα τελευταία χρόνια «αποθήκη παιδικών ψυχών» του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας.

Στο ίδρυμα όπου μία νοσηλεύτρια εποπτεύει είκοσι περίπου παιδιά. Εκεί όπου η ακριβοπληρωμένη θέση του διοικητή προσέλκυσε κατά το παρελθόν όπως το μέλι... «αμφιλεγόμενα πρόσωπα - κομματικά στελέχη», τα οποία -όπως φαίνεται και εκ του αποτελέσματος- δεν έκαναν τίποτα επί της ουσίας για τη λύση των σοβαρών προβλημάτων του ιδρύματος.

Συγκλονισμένος ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου γονέων-κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία στον νομό Ηλείας, Γιάννης Παπαδάτος, πλαισιωμένος από όλα τα μέλη του Δ.Σ., με μια συνέντευξή του «γροθιά» στο στομάχι των αρμοδίων, κατήγγειλε χθες δημόσια τις απαράδεκτες και άθλιες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών με βαριά μορφή αναπηρίας που φιλοξενούνται στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.

«Δύο από τα παιδάκια που νοσηλεύονται στο ίδρυμα και που έπειτα από μεγάλες προσπάθειες καταφέραμε να τα εντάξουμε στο ειδικό σχολείο Λεχαινών, διαπιστώσαμε με οργή ότι βρίσκονται κλεισμένα σαν τα πουλιά μέσα σε ξύλινα κλουβιά. Είναι ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι 7 και 8 ετών αντίστοιχα που βρίσκονται φυλακισμένα χωρίς να παρουσιάζουν καμιά επιθετική τάση» λέει με οργή στην «Ε» ο κ. Παπαδάτος.
nodaros@enet.gr

Δείτε και παλιότερο άρθρο (πριν από 1 χρόνο για το ίδιο ακριβώς θέμα του ιδίου δημοσιαγράφου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: