Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Μηχανή αναζήτησης της CCHR ανεπιθύμητων παρενεργειών ψυχιατρικών φαρμάκων


H CCHR international αναγγέλλει μηχανή αναζήτησης αναφορών στο FDA ανεπιθύμητων παρενεργειών ψυχιατρικών φαρμάκων

Αποκρυπτογραφημένες αναφορές προς την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA) αποκαλύπτουν 4.260 αυτοκτονίες, 2.452 παραπάνω θανάτους και 195 ανθρωποκτονίες μόνο για τα έτη 2004-5.
Για πρώτη φορά οι παρενέργειες των ψυχιατρικών φαρμάκων, όπως αυτές αναφέρθηκαν στο FDA από γιατρούς, φαρμακοποιούς, άλλους επαγγελματίες υπηρεσιών υγείας και καταναλωτές αποκρυπτογραφήθηκαν από το σύστημα παρακολούθησης αναφορών προς το FDA και είναι πια διαθέσιμες στο κοινό, συγκεντρωμένες σε μια βάση δεδομένων που εύκολα μπορεί κανείς να ψάξει. Αυτή η βάση δεδομένων παρέχεται δωρεάν ως κοινωφελή υπηρεσία προς το κοινό από τη CCHR.
H συνολική αναφορά αποκαλύπτει ότι μεταξύ των ετών 2004-2008 το σύστημα παρακολούθησης αναφορών του FDA έλαβε αναφορές ανεπιθύμητων παρενεργειών σχετιζομένων με εγκύους γυναίκες οι οποίες περιλαμβάνουν 2.442 μωρά που γεννήθηκαν με καρδιοπάθειες, 3.372 άλλες προβληματικές γεννήσεις όπως επίσης και 1.072 αποβολές, αμβλώσεις και άλλους θανάτους.
Η βάση δεδομένων αποκαλύπτει επίσης ότι μεταξύ των ετών 2004-2008 υπήρχαν αναφορές που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία και οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούσαν 4.895 αυτοκτονίες, 3.908 περιπτώσεις επιθετικότητας, 309 ανθρωποκτονίες, και 6.945 περιπτώσεις διαβήτη από ανθρώπους που λάμβαναν ψυχιατρικά φάρμακα. Αυτοί οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό ποσοστό των πραγματικών ανεπιθύμητων παρενεργειών στους καταναλωτές, με δεδομένο ότι το FDA έχει παραδεχθεί ότι μόνο το 1-10% των ανεπιθύμητων παρενεργειών αναφέρονται στο FDA.
Μέσω της αναζήτησης μπορεί κάποιος να βρεί ατομικές αναφορές (για την περίοδο 2004-2006), στις οποίες φαίνεται ο τύπος του φαρμάκου, η ηλικία του ασθενούς, οι ανεπιθύμητες παρενέργειες που αναφέρθηκαν, (αυτοκτονία, ανθρωποκτονία, καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό, μανία, κλπ.) και εάν το συγκεκριμένο φάρμακο έχει μαύρη προειδοποιητική ετικέτα (που αποτελεί την εντονότερη προειδοποίηση του FDA).

Κάντε τώρα αναζήτηση παρενεργειών ψυχοφαρμάκων.

Drug Side Effects

Δεν υπάρχουν σχόλια: