Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2009

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ : ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ- ΠΛΗΡΗΣ ΕΚΔΟΣΗ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ)

Τώρα μπορείτε να δείτε το πλήρες ντοκιμαντέρ Ψυχιατρική: Μια βιομηχανία Θανάτου με όλα τα μέρη του, έτσι ώστε να έχετε μια σφαιρική οπτική της ψυχιατρικής επιρροής στην κοινωνία μας.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΜ ΕΧΕΙ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΙΛΜ ΑΡΧΕΙΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΚΛΗΡΟ.

 ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ "ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ" KAI ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
ΜΟΛΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (CCHR)  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα του πώς συνεργάζονται οι φαρμακευτικές με τους ψυχίατρους για να επινοήσουν νέες ψυχικές ασθένειες και να πουλήσουν νέα ψυχοφάρμακα μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Στα ελληνικά) με τίτλο το Μάρκετινγκ της Τρέλας  ΕΔΩ .

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ : ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ

Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου –– DVD και συνοδευτικό ενημερωτικό φυλλάδιο

Ένα καθηλωτικό ντοκιμαντέρ που ρίχνει το εκτυφλωτικό φως της αλήθειας στη βάρβαρη ψευδοεπιστήμη και απάτη εκατομμυρίων δολαρίων, την ψυχιατρική.


Το συνοδευτικό ενημερωτικό φυλλάδιο του ντοκιμαντέρ έχει πάνω από 150 φωτογραφίες και γραφικές απεικονίσεις και ακολουθεί την ιστορία της ψυχιατρικής από τη μακάβρια αρχή της κατά τον 18ο αιώνα μέχρι σήμερα, όπου 100.000 ασθενείς πεθαίνουν κάθε χρόνο σε ψυχιατρικά ιδρύματα και 20 εκατομμύρια παιδιά κάνουν χρήση ψυχιατρικών φαρμάκων που μπορεί να αποβούν μοιραία.


Μπορείτε να διαβάσετε on-line το ενημερωτικό φυλλάδιο ΕΔΩ . Πρόκειται για μια συμπληρωματική ως προς το ντοκιμαντέρ έκθεση δεδομένων, που συνοδεύει το DVD Ψυχιατρική : Μια βιομηχανία Θανάτου.


Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις που έγιναν με περισσότερους από 160 επαγγελματίες στο χώρο της υγείας, δικηγόρους, εκπαιδευτικούς και άλλους εμπειρογνώμονες καθώς και συνεντεύξεις με θύματα καταχρήσεων που κλιμακώνονται από τη θεραπεία με ηλεκτροσόκ έως την ψυχογειρουργική και τις καταστρεπτικές συνέπειες των ψυχοφαρμάκων.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ

Κυβερνήσεις, ασφαλιστικές εταιρίες κα ιδιώτες πληρώνουν δισεκατομμύρια κάθε χρόνο σε αναζήτηση θεραπειών, τις οποίες οι ψυχίατροι παραδέχονται ότι δεν υπάρχουν. Οι "θεραπείες" της ψυχιατρικής έχουν προκαλέσει εκατομμύρια θανάτους.
ΓΕΓΟΝΟΣ : ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 76 ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
Από τις αρχές του 1700, χρησιμοποιώντας τις πρακτικές εγκλεισμού, περιορισμού και απομόνωσης ανθρώπων με διανοητικά προβλήματα σε ιδρύματα, οι ψυχίατροι έχουν επωφεληθεί από την ανθρώπινη δυστυχία.

ΓΕΓΟΝΟΣ: ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ, ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΎΜΕΝΕς "ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ" ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ.
Ορίζοντας εκ νέου τον άνθρωπο ως ζώο χωρίς ψυχή, οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι σκέφτηκαν ότι ο άνθρωπος μπορεί να ελεχθεί τόσο εύκολα όσο ένας σκύλος θα μπορούσε να εκπαιδευτεί να του τρέχουν τα σάλια με τον ήχο ενός κουδουνιού.

Οι Ναζί σκότωσαν εκατομμύρια ανθρώπους. Η δικαιολογία τους ήταν η θεωρία της ευγονικής των ψυχιάτρων και ψυχολόγων που έλεγε ότι συγκεκριμένα άτομα ήταν κατώτερα και έπρεπε να εξοντωθούν, και το είδος τους να εξαφανιστεί από τη φυλή. Αυτοί οι αρχιτέκτονες του ολοκαυτώματος, δεν εμφανίστηκαν ποτέ στη δικαιοσύνη.


Από το απαρτχάιντ στη Ν. Αφρική έως την Κου Κλουξ Κλαν και τα πειράματα σε μειονότητες στις ΗΠΑ, οι πιο συγνοί ρατσιστές εμπνεύστηκαν από την ευγονική η οποία δικαιολόγησε την αδικία, την απανθρωπιά και την άρνηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε εκατομμύρια ανθρώπους.

ΓΕΓΟΝΟΣ: ΕΝΩ ΕΥΚΟΛΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ 2 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΙΤΙΑ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΕΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.


Ο Ανθρωπος αγωνίστηκε και πέθανε για το δικαίωμα του να μιλάει και να ενεργεί ελεύθερα. Η ψυχιατρική συνωμότησε με εκείνους που ήταν στην εξουσία στην κομμουνιστική Ρωσία για να αφαιρέσουν τα δικαιώματα των αντικαθεστωτικών και να ορίσουν την "αναζήτηση δικαιοσύνης" τους ως μια ψυχική διαταραχή που δικαιολογούσε τον εγκλεισμό τους.


Εάν μια παγοβελόνα χωνόταν τυχαία πίσω από τους βολβούς των ματιών κάποιου ή κάποιος τρανταζόταν με 120 έως 240 βολτ, αφηνοντας τον να συσπάται και να μην μπορεί σχεδόν να αναπνεύσει, θα τον έτρεχαν στο νοσοκομείο. Για έναν ψυχίατρο, αυτές οι ενέργειες είναι "θεραπεία".

ΓΕΓΟΝΟΣ : ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΣΕΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΟΤΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΨΥΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ.


Τα ψυχιατρικά φάρμακα δεν είναι σχεδιασμένα για να θεραπεύουν, αλλά για να καταπιέζουν συμπτώματα και να καταστρέφουν σωματικά το άτομο που τα παίρνει. Διαβεβαιώσεις ασφαλείας και αποτελεσματικότητας γίνονται με κάθε νέο "χάπι-θαύμα", όμως οι κίνδυνοι του μόνο αργότερα ξεσκεπάζονται. Τα ψυχιατρικά φάρμακα σκοτώνουν.

ΓΕΓΟΝΟΣ: ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΣΤ (ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ, ΤΕΣΤ ΧΗΜΙΚΗΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ, ΕΓΚΕΦΑΛΟΓΡΑΦΗΜΑ Η ΑΛΛΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ) ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ.


Σήμερα , η χρήση από τους ψυχίατρους των σωματικών και χημικών περιορισμών σε ψυχιατρικά ιδρύματα είναι μια πολύ προσοδοφόρα διαδικασία. Ενώ παραδέχονται ότι ο θάνατος είναι αναπόφευκτος από τέτοιες διαδικασίες, οι ψυχίατροι κυριολεκτικά τη γλυτώνουν ενώ στην ουσία έχουν διαπράξει φόνο.


Κάνοντας ένα "επάγγελμα" που απαρτίζεται από ανθρώπους που διαπράτουν βιασμό, εκβιασμό και απάτη , πολλοί ψυχίατροι έχουν λάβει ποινές φυλάκισης και πρόστιμα. Τουλάχιστον, το 10% των ψυχιάτρων επιτίθενται σεξουαλικά στους ασθενείς τους. Το ένα στα 20 θύματα είναι ανήλικο άτομο. Απίστευτο; ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ η ΕΔΩ τις τρέχουσες δικαστικές υποθέσεις που αφορούν τον τομέα της ψυχικής υγείας. ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ψυχιάτρους που έχουν καταδικαστεί.


Οι ψυχίατροι χρεώνουν τεράστια ποσά σε ασφαλιστικές εταιρίες, σε κυβερνήσεις και σε οποιονδήποτε άλλον θα πληρώσει για να "θεραπεύσει" επινοημένες ψυχικές διαταραχές.

ΓΕΓΟΝΟΣ: ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΩΣΕΙ 70 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥΣ - ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΕΣ ΓΕΝΝΕΣ, ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ, ΨΥΧΩΣΗ, ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΤΕΡΗΤΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ, ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΣΥΚΩΤΙ, ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ, ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΣΥΜΦΟΡΗΣΗ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ.


Σε εκατομμύρια παιδιά δίνονται ψυχιατρικές ταμπέλες για φυσιολογικές παιδικές συμπεριφορές και τους χορηγούνται ψυχοφάρμακα που τα οδηγούν σε βία και αυτοκτονία.

ΓΕΓΟΝΟΣ: ΣΕ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΩΡΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ.


Η ψυχιατρική έχει επιβάλλει σε ημερήσια διάταξη τον έλεγχο, τη δύναμη και την κυριαρχία σε μια ανυποψίαστη κοινωνία για πάνω από 60 χρόνια, εισβάλλοντας στους τομείς της δικαιοσύνης, της εκπαίδευσης, της ιατρικής, της πολιτικής και πολλών άλλων.


ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΕΝΑ;
ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ ΤΟ!

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - ΜΑΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Απόκτησε το Αποκαλυπτικό Ντοκυμαντέρ : ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ : ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ και μοίρασέ το σε φίλους, γνωστούς , γιατρούς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και όποιον άλλο σχετίζεται με το θέμα και οι πληροφορίες μπορεί να του είναι χρήσιμες. 


Διάβασε το συνοδευτικό βιβλίο του ντοκιμαντέρ ΟΝ LINE ΕΔΩ.

Απόκτησε ΔΩΡΕΑΝ το ντοκιμαντέρ της CCHR "ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΗΜΑ - ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ"
 
Σύστησε αυτό το ιστολόγιο της Ελληνικής Επιτροπής της CCHR, για να ενημερώνεσαι στα ελληνικά για τις δράσεις της επιτροπής και την ιστοσελίδα της CCHR διεθνώς ,στους φίλους σου, για περισσότερες πληροφορίες και για ενέργειες που μπορούν να γίνουν.

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2009

Διακήρυξη Δικαιωμάτων για την Ψυχική Υγεία


Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 
για την Ψυχική Υγεία

Όλοι οι οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων δημιουργούν κώδικες με βάση τους οποίους ευθυγραμμίζουν τους σκοπούς και δραστηριότητες τους. Στη Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Ψυχική Υγεία διατυπώνονται οι καθοδηγητικές αρχές και σκοποί της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR).

A. Το δικαίωμα ενός ατόμου να συναινεί μετά από πλήρη πληροφόρηση, που περιλαμβάνει:

1. Τα επιστημονικά/ιατρικά τεστ που επιβεβαιώνουν οποιαδήποτε αναφερόμενη διάγνωση ψυχικής διαταραχής.


2. Πλήρη παρουσίαση όλων των κινδύνων οποιουδήποτε προτεινόμενου φαρμάκου ή «θεραπείας».

3. Το δικαίωμα πλήρους ενημέρωσης για όλες τις διαθέσιμες ιατρικές θεραπείες οι οποίες δεν περιλαμβάνουν την παροχή ψυχιατρικών φαρμάκων ή παροχή ψυχιατρικής θεραπείας.

4.Το δικαίωμα της άρνησης οποιασδήποτε αγωγής που ο ασθενής θεωρεί επιζήμια.

Β.        Σε κανένα άτομο δε θα δίδεται ψυχιατρική ή ψυχολογική αγωγή ενάντια στη θέλησή του.

Γ.         Σε κανένα άτομο, άνδρα, γυναίκα ή παιδί δε μπορεί να αρνηθεί κανείς την προσωπική του ελευθερία εξαιτίας ισχυριζόμενης ψυχικής ασθένειας, χωρίς μια έντιμη δίκη από μη ειδικούς και με κατάλληλη νομική αντιπροσώπευση.

Δ.        Κανένα άτομο δε θα γίνεται δεκτό ούτε θα κρατείται σε ψυχιατρικό ίδρυμα, νοσοκομείο ή εγκατάσταση λόγω των θρησκευτικών, πολιτικών ή πολιτιστικών του πεποιθήσεων και πρακτικών.

Ε.        Κάθε ασθενής έχει:
  
1. Το δικαίωμα να τον μεταχειρίζονται με αξιοπρέπεια ως ένα ανθρώπινο ον. 

2. Το δικαίωμα σε νοσοκομειακές παροχές χωρίς διάκριση ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τη θρησκεία, την πολιτική άποψη, την κοινωνική καταγωγή ή κατάσταση βάσει της γέννησης ή της ιδιοκτησίας.

3. Το δικαίωμα να έχει πλήρη σωματική και κλινική εξέταση από έναν ικανό, επίσημο γενικό ιατρό της εκλογής του για να διασφαλιστεί ότι η ψυχική του κατάσταση δεν προκαλείται από οποιαδήποτε μη ανιχνευμένη και μη θεραπευμένη σωματική ασθένεια, τραυματισμό ή δυσλειτουργία και το δικαίωμα να αναζητήσει μια δεύτερη ιατρική γνωμάτευση της δικής του επιλογής .

4.Το δικαίωμα να έχει πρόσβαση σε πλήρως εξοπλισμένες ιατρικές εγκαταστάσεις και σε κατάλληλα εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό σε νοσοκομεία έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν σωστές σωματικές και κλινικές εξετάσεις..

5.Το δικαίωμα να επιλέγει το είδος ή τον τύπο θεραπείας που θα χρησιμοποιηθεί και το δικαίωμα να το συζητήσει αυτό με έναν γενικό ιατρό, θεραπευτή ή ιερωμένο της επιλογής του.

6. Το δικαίωμα να του γνωστοποιούνται όλες οι παρενέργειες οποιασδήποτε αγωγής ξεκάθαρα και με τρόπο κατανοητό στον ασθενή εγγράφως και στη μητρική γλώσσα του ασθενή.

7.Το δικαίωμα να δέχεται ή να αρνείται θεραπεία και, ιδιαιτέρως, το δικαίωμα να αρνείται θεραπεία με στείρωση, ηλεκτροσόκ, σοκ ινσουλίνης, λοβοτομή (ή οποιαδήποτε άλλη ψυχοχειρουργική επέμβαση εγκεφάλου), θεραπεία του εθισμού με τη δημιουργία απέχθειας, ναρκοθεραπεία, θεραπεία βαθέως ύπνου και οποιαδήποτε φάρμακα που παράγουν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

8. Το δικαίωμα να υποβάλει επισήμως παράπονα, χωρίς αντίποινα σ’ ένα ανεξάρτητο συμβούλιο, το οποίο θα αποτελείται από μη ψυχιατρικό προσωπικό, δικηγόρους και απλούς ανθρώπους. Τα παράπονα μπορούν να περιλαμβάνουν κάθε βασανιστική, εγκληματική, απάνθρωπη ή υποβιβαστική μεταχείριση ή τιμωρία που έχει δεχθεί το άτομο ενόσω βρισκόταν υπό ψυχιατρική φροντίδα.

9. Το δικαίωμα να έχει ιδιωτική συμβούλευση από νομικό σύμβουλο και να αναλαμβάνει νομική δράση.

10. Το δικαίωμα να του χορηγείται εξιτήριο οποιαδήποτε στιγμή και  χωρίς περιορισμό, όταν δεν έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα.

11. Το δικαίωμα να διαχειρίζεται την ιδιοκτησία και τα  θέματά του με ένα νομικό σύμβουλο, αν είναι αναγκαίο, ή, εάν κριθεί ανίκανος από δικαστήριο, να έχει έναν εκτελεστή διορισμένο από την Πολιτεία για τη διαχείριση τέτοιων θεμάτων, μέχρις ότου κριθεί ικανός. Ο εν λόγω εκτελεστής είναι υπόλογος προς τον πλησιέστερο συγγενή του ασθενή ή προς το νομικό σύμβουλο ή τον κηδεμόνα.

12. Το δικαίωμα να βλέπει και να ελέγχει τον ιατρικό του φάκελο και να αναλαμβάνει νομική δράση αναφορικά με οποιαδήποτε ψευδή πληροφορία περιεχόμενη σ’ αυτό, η οποία μπορεί να ζημιώσει την υπόληψή του.

13. Το δικαίωμα να αναλαμβάνει ποινική δράση με την πλήρη συνδρομή των εισαγγελικών αρχών εναντίον οποιουδήποτε ψυχιάτρου, ψυχολόγου ή προσωπικού νοσοκομείου για οποιαδήποτε κατάχρηση, εσφαλμένη φυλάκιση, βιαιοπραγία, σεξουαλική κατάχρηση ή βιασμό, ή οποιαδήποτε παραβίαση νόμου περί ψυχικής υγείας ή άλλου. Και το δικαίωμα σε έναν νόμο για την ψυχική υγεία , που δεν καλύπτει ή τροποποιεί τις ποινές για εγκληματική, καταχρηστική ή αμελή μεταχείριση ασθενών που έχει διαπραχθεί από οποιοδήποτε ψυχίατρο, ψυχολόγο ή προσωπικό νοσοκομείου.

14. Το δικαίωμα να μηνύει ψυχιάτρους, τους συλλόγους και τις σχολές τους, το ίδρυμα ή το προσωπικό για παράνομη κράτηση, ψευδείς αναφορές ή ζημιογόνο θεραπεία.

15. Το δικαίωμα να εργαστεί ή να αρνηθεί εργασία και το δικαίωμα να λαμβάνει  δίκαιη αμοιβή σε κλίμακα αμοιβών συγκρίσιμη με τις κρατικές ή συλλογικές συμβάσεις εργασίας για παρόμοια εργασία, για οποιαδήποτε εργασία που εκτελείται  ενόσω βρίσκεται στο νοσοκομείο.

16.  Το δικαίωμα για εκπαίδευση και εξειδίκευση ώστε να είναι ικανός να κερδίσει  τη ζωή του όταν εξέλθει, και το δικαίωμα επιλογής στο είδος της εκπαίδευσης ή εξειδίκευσης που θα λάβει.

17.   Το δικαίωμα να δέχεται επισκέπτες και έναν ιερέα του θρησκεύματός του.

18.   Το δικαίωμα να κάνει και να δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις και το δικαίωμα σε ιδιωτικό άβατο αναφορικά με όλη την προσωπική αλληλογραφία προς και από οποιονδήποτε.

19.   Το δικαίωμα να συνδέεται ή όχι με οποιαδήποτε ομάδα ή άτομο σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα, νοσοκομείο ή εγκατάσταση.

20.   Το δικαίωμα σε ασφαλές περιβάλλον, χωρίς να υπάρχουν στο περιβάλλον άτομα που έχουν τοποθετηθεί εκεί για ποινικούς λόγους.

21.     Το δικαίωμα να είναι μαζί με άλλους της ίδιας ηλικιακής ομάδας.

22.    Το δικαίωμα να φορά προσωπικό ρουχισμό, να έχει προσωπικά είδη και να έχει ένα ασφαλές μέρος, όπου να τα κρατάει.

23.    Το δικαίωμα σε καθημερινή σωματική άσκηση στο ύπαιθρο.

24.     Το δικαίωμα σε κατάλληλη δίαιτα και διατροφή και σε τρία γεύματα ημερησίως.

25.    Το δικαίωμα σε υγιεινές συνθήκες και όχι σε συνωστισμένες εγκαταστάσεις και το δικαίωμα σε επαρκή, αδιατάρακτο ελεύθερο χρόνο και ανάπαυση.