Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Και σεξ με την ασθενή σου και χρέωση του ασφαλιστικού ταμείου για θεραπευτικές συνεδρίες.

Το να χρεώνεις την ασφαλιστική εταιρία για το σεξ που κάνεις με την ασθενή σου είναι σαφώς παράνομο. Εντούτοις αυτό ίσως είναι το μικρότερο μέρος της εγκληματικής συμπεριφοράς, όπως φαίνεται από την περίπτωση του δόκτορα Λέρομ, στην Τάμπα της Φλόριντα.

Κάποια ασθενής επισκέπτεται τον ψυχοθεραπευτή της για προβλήματα σχέσης. Αυτός, οντας παντρεμένος, ξεκινά μαζί της "ως μέρος της θεραπείας" σεξουαλικές σχέσεις. Οταν η γυναίκα του το ανακαλύπτει, αυτός παρατάει την ασθενή του, η οποία καταρρέει ψυχολογικά και εγκλείεται σε ψυχιατρική κλινική για να συνέρθει. Τώρα τον έχει μηνύσει, αυτός έχει χάσει την άδεια του, αλλά ακόμα δεν έχει υποστεί καμιά άλλη κύρωση για τις πράξεις του.   

Δείτε την παρουσίαση του θέματος από το CNN.


Η κατάχρηση εξουσίας, η εκμετάλλευση των ψυχικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος, οικονομικές απάτες είναι μόνο μερικά από τα καθημερινά εγκλήματα που διαπράττουν οι επαγγελματίες της ψυχικής υγείας.  Δείτε το ακόλουθο βίντεο που αποκαλύπτει τα είδη των εγκλημάτων που διαπράττονται καθημερινά από μέλη του ψυχιατρικού επαγγέλματος.


Κάνοντας ένα "επάγγελμα" που απαρτίζεται από ανθρώπους που διαπράτουν βιασμό, εκβιασμό και απάτη , πολλοί ψυχίατροι έχουν λάβει ποινές φυλάκισης και πρόστιμα. Τουλάχιστον, το 10% των ψυχιάτρων επιτίθενται σεξουαλικά στους ασθενείς τους. Το ένα στα 20 θύματα είναι ανήλικο άτομο. Απίστευτο;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ (http://www.psychcrime.org/news/) τις τρέχουσες δικαστικές υποθέσεις που αφορούν τον τομέα της ψυχικής υγείας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΔΩ (http://www.psychcrime.org/database/) ψυχιάτρους που έχουν καταδικαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: