Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Σχετικά με τη CCHR


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (CCHR)
Ιδρύθηκε το 1969 για να Ερευνήσει και να Αποκαλύψει τις Ψυχιατρικές Παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

"Θα έπρεπε να τιμούμε την CCHR επειδή είναι στ' αλήθεια η οργάνωση που, για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία έχει οργανώσει μια πολιτικά, κοινωνικά και διεθνώς σημαντική φωνή για να καταπολεμήσει την ψυχιατρική. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ πριν στην ανθρώπινη ιστορία".
Δρ. Thomas Szasz, M.D.
Ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής
Φεβρουάριος 1994

"Η CCHR έχει υπάρξει υπεύθυνη για πολλές μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Τουλάχιστον 30 Νομοσχέδια σ' ολόκληρο τον κόσμο, τα οποία αλλιώς θα είχαν παρεμποδίσει τα δικαιώματα των ασθενών, ή θα είχαν δώσει στην ψυχιατρική τη δύναμη να φυλακίζει ομάδες μειονοτήτων και άτομα ενάντια στη θέλησή τους, έχουν ανατραπεί με ενέργειες της CCHR"
Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, 1986.

Η CCHR σχηματίστηκε σε μια εποχή, όπου τα θύματα της ψυχιατρικής ήταν μια ξεχασμένη μειονοτική ομάδα, αποθηκευμένη κάτω από φρικτές, συχνά τρομοκρατικές, συνθήκες σε ιδρύματα σ' ολόκληρο τον κόσμο. Η "θεραπεία" ήταν τόσο κτηνώδης όσο και βάρβαρη, με μοναδικό της σκοπό να δημιουργήσει υπάκουους ασθενείς. Οι τρόφιμοι υπόκειντο σε σωφρονιστική αγωγή με ηλεκτροσόκ, μερικές φορές χωρίς ένα αναισθητικό, ως τιμωρία για "άσχημη" συμπεριφορά.

Χρησιμοποιώντας λοβοτομές και άλλες ψυχοχειρουργικές διαδικασίες, οι ψυχίατροι κατέστρεφαν τους εγκεφάλους των ασθενών με ασυγκίνητη περιφρόνηση. Και αυτοί που βρίσκονταν κάτω από ψυχιατρική φροντίδα υπόκειντο χωρίς έλεος σε πειράματα με θεραπευτικά αδοκίμαστα ψυχοφάρμακα. Εν ολίγοις, κακοποιούνταν, κακομεταχειρίζονταν σεξουαλικά, καταστρέφονταν αμετάκλητα ή σκοτώνονταν, όλα με το πρόσχημα της "ψυχικής θεραπείας".

Ποτέ περιστατικά αδικίας δεν έχουν γίνει περισσότερο εμφανή από όσο στο πεδίο της πνευματικής υγείας, όπου οι νόμοι έχουν δώσει στους ψυχιάτρους την ικανότητα να συλλαμβάνουν ανθρώπους και, χωρίς δίκη, όχι μόνο να τους αποστερούν από την ελευθερία τους, αλλά να διαπράττουν αποτρόπαιες ενέργειες επάνω τους. Αν αυτές οι πράξεις διαπράττονταν από κάποιον άλλο στην κοινωνία, θα κατέληγαν σε κατηγορίες εξαναγκασμού σε φυλάκιση, κακοποίησης, ανθρωποκτονίας, φόνου και βιασμού.



Για να καταλάβει κάποιος πλήρως το σκοπό της CCHR και γιατί η υλοποίηση αυτού του σκοπού είναι τόσο αναγκαία, πρέπει να κατανοήσει περισσότερα σχετικά με την ψυχιατρική σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: